Характер: особливості виховання - Sharavi
Sharavi

Характер абіссинських кішок, особливості виховання


Власники абісинських кішок часто порівнюють своїх улюбленців із мавпами чи собаками. Абіссинці добре навчаються і схоплюють нові знання на льоту. Вони розумні, кмітливі, незлобиві, розуміють, чого від них хоче добитися господар, і прагнуть відповідати очікуваному. Ці кішки добре піддаються дресируванню. При правильному підході та терпінні їх можна навчити найпростішим командам, наприклад, були випадки, коли абіссинці переносили в зубах невеликі предмети, наприклад, газети, могли подавати лапку, сідали за наказом власника. Жодних праць не складає привчити кошеня до унітазу.

Навчання маленького абіссинця починається в ранньому віці. Коли кошенятам від 2 до 7 місяців, вони жваво цікавляться всім, що відбувається довкола. Їхню увагу до предметів, що рухаються і виробляють шум, можна використовувати для виховання. Навчання має відбуватися у формі гри. Грайливе кошеня спочатку виконуватиме легкі завдання, а потім поступово впорається і з більш складними. Заняття повинні проходити через короткі проміжки часу, щоб малюк не забув освоєного. Під час тренувань ніщо не повинно відволікати вас та вашого улюбленця від цього процесу.

Правила виховання абіссинця, розказані досвідченими заводчиками:


– Забудьте про крики та агресивну поведінку під час виховного процесу. Кошеня може злякатися. Краще розмовляти з ним м’яко, спокійно та тихо. Ласка здатна впоратися з будь-якими проблемами.

– Для виховання не підходить годинник після їди, ранок, коли кошеня ще сонне, і вечір, коли йому хочеться спати.

– Слід виробити чітку систему вимоги та дотримуватись її. Кошеня має засвоїти, що існують певні заборони, які не змінюються з часом. Якщо сьогодні не можна висіти на шторах, то завтра ця заборона теж поширюється.

– Абіссінці не люблять, коли їх піднімають за загривок. Ці кішки завжди повинні відчувати опору під лапами.

– Іноді кошеня кусається чи намагається стрибати на господаря. Відсунути абіссинця від таких акробатичних етюдів можна за допомогою короткої команди «Не можна!», яку слід вимовляти завжди з однаковим виразом. Змінювати тональність не слід, це лише зіб’є пухнастого малюка з пантелику.

– Кішка абіссинської породи добре навчається? Заохочуйте її лагідним словом або невеликим ласим шматочком.

– Кошеня не слухається? Відчитайте його чітко та рівно, але не підвищуйте голос. Позбавляти кішку їжі за провину не варто, тому що розумні абіссинці будуть робити вам на зло.

Абіссинські кішки дуже доброзичливі та грайливі. Їх не слід залишати на самоті, інакше вони починають нудьгувати і нудьгувати. Дбайливий господар повинен подбати про наявність різних іграшок для свого улюбленця. Але слід пам’ятати, що жодна іграшка не замінить спілкування з партнером, яким може виступати інше кошеня, домашня тварина (наприклад, собака) чи господар. Саме наявність іншої живої істоти допомагає кошеняті освоїти різні навички: шукати видобуток, наздоганяти, захищати її, тікати і т.д. ніч, намагаючись виплеснути невитрачену енергію.Якщо покупні іграшки вам недоступні, то запропонуйте своєму абіссинцю м’ячик, картонну коробку, літачок з паперу.


Серед забав малюка-абіссинця мають бути іграшки, які можна спробувати на зуб. Якщо таких не буде, то кошеня гризтиме господарські речі. Іноді в процесі гри ваш улюбленець може забути і вкусити вас. Його слід відразу відвернути від цього, відправивши наздоганяти м’ячик. Карати за укус під час ігор не рекомендується.

Що може робити кошеня після кількох місяців тренувань?


– Відзиватись на свою кличку. Абіссинець навчається цьому дуже швидко, щоправда, ім’я, а не зменшувальні слова замість нього має звучати постійно.

– відгукуватись на поклик господаря. Кілька разів на день можна кликати до себе кошеня, обов’язково вживаючи те саме формулювання і називаючи малюка по імені. Якщо кошеня виконує команду, його можна похвалити, запропонувавши якісь ласощі. Згодом частування можна замінити пестощами.

– Поводитися спокійно. Абіссінець буде тихим, якщо він відчує себе в безпеці. Утихомирювати енергію кошеня, що б’є через край, не даючи йому грати, не слід.

– Дотримуватись розкладу. Даючи кошеняті є в той самий час доби, ви привчите його до певного порядку дня.

– Не боятися повідця. Багато господарів не вигулюють своїх котів на повідку, вважаючи це неправильним. Однак якщо вам належить поїздка кудись за місто, то кішка, стримувана повідцем, не втече далеко і не потрапить у неприємну ситуацію.

– Вільно та розкуто почуватися в автомобілі. Спочатку абіссинець може лякатися незвичної обстановки, але потім, побачивши коханого господаря, заспокоїться та освоїться.

– Виконувати деякі команди. Щоб навчити кішку подавати лапку, потрібно кілька разів підняти її, повторюючи команду. Трохи терпіння та стриманості – і ваш абіссинець приноситиме вам м’ячик і сидітиме на вимогу.

error: Content is protected !!